Aktueel

Zie slideshow voor enkele foto's

We hebben de vorige winter een 14 m3 Hydro-trike van Verveat met een 8.40 m zodebemester en een 6 m schijvenegg injecteur voor bouwland aangeschaft.

De Hydro-trike laad en lost met een 9m3 verdringerpomp voor een hoge capaciteit. Op de brede banden zit een drukwissel systeem om zo minder bodemdruk per cm2 te hebben we hopen met deze combinatie veel mest te kunnen verzetten en u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De zodebemester van Veenhuis heeft schijven van 350 mm en staan op onderlinge afstand van 175 mm voor een goede mestverdeling.

Voor bouwland hebben we gekozen voor een schijfegg injecteur van 6 m met 48 schijven en 24 uitlopen om een perfecte menging van mest met de grond te krijgen. Ook kan de schijfegg meer gewasresten en groenbemesters verwerken dan een injecteur met tanden. 

Tevens hebben we 2 mestzakken van ieder 350m3 gekocht voor opslag van mest tussen transport (eventueel met wegen en bemonsteren) en de hydro-trike om stilstand te voorkomen.  Ze kunnen in de rustige periodes natuurlijk ook gebruikt worden voor opslagcapaciteit. Om ze te verplaatsen hebben we een oprolwagen gemaakt.

Voor het in loonwerk zaaien van gras hebben we een kopegg met daarachter een swincosem zaaimachine gekocht omdat met deze machine het gras volevelds opkomt en het zaaibed direct is aangedrukt.

Vanaf 2011 is er ook een nieuwe tripple-maaier van 8.8m met kneuzer en breed-afleg bijgekomen, dus kunnen we met twee combinaties maaien.

De hakselaar is ingeruild tegen een nieuwe John Deere hakselaar 7480i. Deze is uitgerust met sensors die het droge stofgehalte en opbrengst product meten en tevens het eiwit en zetmeel gehalte. Ook kan deze de haksellengte automatisch aanpassen aan het droge stofgehalte.

Voor de mais is hij uitgerust met de schijven korrel kneuzer waar we het afgelopen maisseizoen ook al met goede resultaten gehakseld hebben.

Deze doet de korrel echt in stukken breken voor een betere benutting.

Voor op de graskuil hebben we aan de bak van de shovel een hydraulisch aangedreven kuilverdelerrol laten maken om zo het gras beter en sneller te kunnen verdelen en verdichten.